Vår siste dag på Caminoen🏃‍♀️🇳🇴

Første dag med regn, men vi er like blide. Intet  stopper oss. Noen hostel vi overnatter på, serverer ikke frokost, så da må vi på bar og spise. Frokosten der er heller kjedelig, så i dag var vi innom spar og kjøpte deilig mat og drikke. Savnet kaffe!

Regn gjør at man går fortere, så vi kom tidlig til Merida. De siste kilometerne var i fint vær, da vi fikk nyte herlig utsikt. Terrenget har forandret seg litt, nå ser vi fjell og knauser. Mérida er hovedstaden i den spanske autonome regionen Extremadura. Den ligger i provinsen Badajoz og har 53 098 innbyggere Byen ble grunnlagt 25 f.Kr av den romerske keiseren Augustus, primært for å ha kontroll over området, men også for å bosette veteraner fra de to legionene V Alaude og X Gémina.

I dag var vi råflott og bor på et herlig hotell, bestilte sågar ei flaske god rødvin fra distriktet.   Litt senere banket det på døra og vi fikk servert vinen i vinkjøler, italiensk halvtørr rose. Vi sa ingenting. Kosa oss og flirte. Vinen var god. Vi må lære oss spansk.

Den endeløse landevei. 🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️

I dag startet vår vandring litt utenfor Villafranca. Rolig vandring inn til en nydelig liten by. Vakkert utsmykket av alle damene i byen fikk vi vite av en eldre spanjol som tilkalte noen som kunne litt engelsk.

Her snakkes stort sett bare spansk,  så Google er flittig i bruk 😊.

Dagens vandring var virkelig, den endeløse landevei.

Kilometer etter kilometer gjennom vinmarker, rett fram hele dagen, sol og lite skygge. Men vi hadde nok vann🤣. Veldig slitsom vandring for bena, 33km, men etter en natts god søvn, er vi klare igjen. I morgen vandrer vi inn til Merida, vi gleder oss😊🏃‍♀️. I dag var det Sigrid som fikk et lite gnagsår 🤣, men plasteret ble satt på som “forebygning” påstod hun 🤣

Vi koser oss❤️

 

Ps. Marit økonomisjef, i natt sparer vi penger!

 

 

Ingrid har fått gnag😵

 

Vi hadde en herlig start på dagen etter en fantastisk natt i himmelsengen. Kor godt livet er. Deilig frokost på Parador(endelig), nydelig vær, vi er glade for å være her, koser oss max i lag, ler av hverandres egenheter tross av våre særegenheter.

Som dere ser av overskriften har Sigrid det riktig festlig i dag 🤣. Mye moro på min bekostning 🤣. Tenk å ha så mye moro med ett bitte lite gnagsår! Vil bare minne henne på hvem som brukte mer penger på gnagsårplaster på vår første tur, enn på overnatting.

Bitte lite gnagsår, noe av det største jeg har sett tross dårlig syn. Det var hvertfall 1,75 i størrelse. Jeg har ingen, men mindre vakre føtter enn Askerfruen.

Dagens vandring 24 km, stort sett gjennom olivenlunder og vinmarker, helt herlig. Ca. 26 grader så det ble shorts og solkrem, faktor 50+, neste umulig å vaske av i dusjen !

Nå er det tid for natta, deilig rødvin fra regionen, mat og dessert.

Gleder oss til morgendagen og vandring🏃‍♀️😊


 

 

 

 

 

Parador-hotell🥂🍾


I morges var vi på veien kl. 8.05 og du skal etter hvert få vite grunnen. Hadde økonomisjefen vært med, hadde det blitt trøbbel.

Vi hørte om paradore-hoteller på vår aller første vandring i 2012. Den gangen var det er fjern drøm, da bodde vi  i sovepose på overfylte  herberger til 4 euro natta 😴. Nå fant vi plutselig ett paradore hotell på vår vandringsrute, og siden vår økonomisjef er hjemme,  tok vi sjansen 🤣.

Vi er ankommet hotellet etter mange herlige kilometer på bena. Her er det «pene mennesker» med dyre klær og flotte biler. Ho i resepsjonen spurte om vi trengte parkeringsplass, vi pekte på capsen og ryggsekken! Vi fikk oppgradert rom. Askerfruen synes ikke ho hadde passende antrekk til drink og dinner, hvor servitørene bar kjole og hvitt. Som nordlending pynta Æ mæ det beste Æ kunne og synes vi begge var kule. Vi fikk førsteklass service og deilig mat og drikke❤️

De fleste kjenner paradorerne, for denne kjeden av spanske luksushoteller, beliggende i historiske bygninger, er berømt langt utenfor landets grenser. Det er en yndet «sport» å gjøre «parador-hopping» – altså å dra på parador-turné og prøve å overnatte på forskjellige paradorer. I dag består kjeden av 94 hoteller, og det er en kjent sak at det er den spanske staten som driver paradorene. Det gir av og til anledningen til en viss statskontrollert og halvsøvnig atmosfære. Men nå er det som om parador-kjeden holder på å våkne opp er fra sin tornerosesøvn, for i tak med den stadig større konkurransen fra andre fine spanske hoteller, har man sett seg tvunget til å gjenoppfinne seg selv i en ny og mere tidsriktig skikkelse.

Spanias første parador åpnet i 1928 i Gredos, og den ble innviet av Kong Alfonso XIII. Ideen var å fremme landets turisme i de mindre besøkte, ikke- kystnære områdene og samtidig få gjort noe med det voksende problemet med historiske bygninger som holdt på å gå i frø. De private eierne av gamle palasser, borger, klostre, slott og palasser hadde ikke råd til å betale for vedlikeholdet, og hvis de skulle bevares for ettertiden, måtte staten trå til. Man kunne slå to fluer i et smekk ved å bygge om de gamle bygningene til luksushotell og på samme tid få fremmet turismen i innlandet.

 

Neglelakk🤣

I dag gikk vi ut av Andalusien og inn i Extremadura. Extremadura er en autonom region vest i Spania. Den består av to provinser, Cáceres i nord og Badajoz i sør. Hovedstaden er Mérida, som ligger i Badajoz. Badajoz og Cáceres er henholdsvis Spanias største og nest-største provins.

På veien ut av El Real de la Jara gikk vi forbi ruinene av en middelalder borg. Vandringen videre gikk på fine veier gjennom eikeskog hvor hester, kuer, sauer og geiter gikk å beita. Men vi traff også ett villsvin  og det var digert, da ble det fart på vandrerne.

 

Sigrid har jo i den senere tid begynt med, må vite, flott negler, men de må jo stelles 🙈, mulig bildet blir tatt av sensuren!

Vi koser oss❤️

Gleden er å være underveis❤️


Jeg gleder meg så til å legge meg, sier ho ved siden av. Jo, vi har litt peanøtter, en halv snikers, en kitecat og litt vann sier jeg. Klokka er sju, jeg er sulten og vil ut og spise. Men snill som jeg er, kan jeg klare meg med veldig lite. Æ går, ho kjem luskende etter.

Ja, hva skal jeg si? Mat må vi ha. Det ble hamburger og øl på en bar😊, det var stedets alternativ 😊. Men når det er sagt, Sigrid fikk mange poeng,  det samler hun på😂. Tok litt tid, men nå har jeg skjønt hva det er, det er hvor mange skritt hun har gått ( i dag 29879).

Nok en fantastisk dag, nydelig vær, flotte stier, vakker natur,  og sist men ikke minst INGEN gnagsår.

Vi har sett mange dyr i dag, geiter, kuer, hester, sauer og griser. Under eiketrærne gikk Spanias berømte svarte griser. Disse svarte grisene finnes bare i Spania og Portugal.  Det sies at det en gang var villgriser som parret seg med villsvin. Produksjonen av para begår skinke utgjør 5-10 % av Spanias produksjon av lufttørket skinke. For å få den beste skinken bør grisene ha tilgang til fire typer eik (steineik, spansk eik, gaĺleik og korkeik). I morgen vandrer vi ut av regionen Andalusia og inn i Extremadura.

Nå ser jeg att min medvandrer har sovna 😴,  mulig jeg må vekke henne 🙈 så hun kan lese korrektur🤣😂.

Korkeik

Klokka er 7.40 sa makkeren i den andre senga da jeg spurte. Det var lyst ute, men jeg var veldig fornøyd med en time til på ryggen. Jeg Iiker at Ingrid bommer, men jeg fikk dårlig samvittighet og rettet til 8.40. Før jeg fikk sukk for meg, var Ingrid på badet, og jeg humret for meg selv. Frokost klokka ni!
Vi vandret til sentrum, gikk gjennom tettstedet Castilblanco de los Arroyos. Vakkert med flott kirke hvor duene hadde reder og småfuglene sang morgensang til oss. Velstelte hus og hager. Vandringen i dag gikk til Almaden de la Plata. Dagen høydepunkt var naturreservatet Los Berrocales med de vakreste korkeike- og eukalyptustrærne. Korkeika må bli 25 år før barken kan høstes, deretter kan den høstes vært 7 til 10 år. Korken brukes i vinflasker da den er ugjennomtrengelig for gass og vann 🍷. Vandringen gjennom naturreservatet var helt magisk, flotte stier, vakker natur og mange ørner på himmelen. Det er få vandrere på Caminoen som heter «Via de la Plata». I dag møtte vi seks medvandrere.

Olivenlunder i Granada 😊

Tenk å stå opp klokka halv åtte for at Ingrid skal være på vandring klokka åtte. Mørkt, inga frokost, bussen kjem ikke, må ta taxi, på vandring klokka tolv.

Ja, tenk klokka ringte 7.30 og Sigrid var oppe som ett skudd. Vi var klare klokka 8, men det gikk nok litt fort for Sigrid.  Hun glemte både truse (som var hele hennes klesvask i går) og LADER! Bra noen passer på! Til frokost bestilte vi rista brød med syltetøy og fikk rista brød med skinke og olje🤣.

En utrolig flott vandring i dag, ca. 23 km, på nydelige stier gjennom flotte olivenlunder. Herlig vær, sol og ca. 20-25 grader. Pauser og drikke i skyggen under oliventrærne. Virkelig en herlig dag i Granada. Vi kom fram til overnattingsstedet litt svette og varme, litt nedtur, ikke vann, men rørlegger var på vei. Da ble det en øl ute på terrassen 😊, før dusjen. Men da vi kom på rommet, KRISE, Sigrid hadde mista laderen sin! Jeg så bare skyggen hennes da hun forsvant, det gikk noen minutter,  og vips var hun tilbake med lånt lader! Dagen reddet!

Continue reading “Olivenlunder i Granada 😊”

Vi er klar til nye opplevelser🏃‍♀️😎☀️

Morgenfugler som vi er!!! startet dagen klokka 4. Fly og tog, nå er vi i Sevilla. Herlig ettermiddag i utrolig flott by! Middag ute 22 grader, nydelig. Nå lader vi opp til første vandringsdag på takterrassen.  Hotellet er topp!